ΤΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ

To περιοδικό αυτό γεννήθηκε ως αυθόρμητη ανάγκη από άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν σχέση με τη φυλακή.Συμπτωματικά βγαίνει σε μια συγκυρία με έντονη κινητικότητα μέσα κι έξω από τις φυλακές. Οι φωνές από μέσα βέβαια δεν ησυχάζουν ποτέ...όσο υπάρχει εγκλεισμός. Οι φυλακές έβραζαν, βράζουν και θα βράζουν.Το περιοδικό αυτό είναι απλά ένα όχημα που βοηθάει αυτές τις φωνές να δραπετεύσουν και να διακινηθούν σ΄όλη τη κοινωνία. Η "απο-δραση", στην ουσία θέλει να συμβάλλει, στην αντιπληροφόρηση, γύρω από τη φυλακή, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κρατουμένων και να στηρίξει έναν λόγο ανατρεπτικό προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες να καταργηθούν οι φυλακές. Μόνο μετά από δράση μπορούμε να έχουμε ότι ονειρευόμαστε κι ελπίζουμε. Κι έπειτα δεν είναι η απόδραση καθήκον κάθε ανθρώπου που βιώνει, αυτόν τον αργό θάνατο, την χειρότερη ποινή της κρατικής εξουσίας, που φυλακίζεται, πειθαρχείται και τιμωρείται με κάθε τρόπο;

Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2009

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
Η αναγγελία του θανάτου μιας τοξικομανούς κρατούμενης στις ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ήρθε να υπενθυμίσει ένα διαρκές έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος των τοξικομανών κρατουμένων, αφού οι τοξικομανείς αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες κι όχι σαν ασθενείς που χρήζουν περίθαλψης και θεραπείας.
Σήμερα 5 Δεκεμβρίου 2009, παραμονές της μεγάλης εξέγερσης που ακολούθησε τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, βρέθηκε νεκρή η 29χρονη Μαρία Αντωνίου και σε κωματώδη κατάσταση τρεις άλλες κρατούμενες τοξικομανείς στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.
Μετά απ' το θάνατο της αγωνίστριας κρατούμενης Κατερίνας Γκουλιώνη, τίποτα δεν έχει αλλάξει στις φυλακές.
Η ίδια ιστορία υπενθυμίζουμε είχε συμβεί και το 2003, τότε είχε πεθάνει στις γυναικείες φυλακές η Άννα Πετρίδη και είχαν βρεθεί σε κωματώδη κατάσταση δύο άλλες κρατούμενες.
Μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για προαναγγελθέντες θανάτους, τοξικομανών κρατουμένων.
Φτάνει πια. Ως πότε οι άνθρωποι θα είναι τα εργαλεία πλουτισμού των κρατούντων;
Γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως απ' το εμπόριο ναρκωτικών και μέσα στις φυλακές ζει και το δικαστικό κύκλωμα και το κύκλωμα των φυλακών, γι' αυτό και βολεύει οι τοξικομανείς να φυλακίζονται αντί να θεραπεύονται.

1 σχόλιο:

samurai είπε...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ανατυπωνω το αρθρο