ΤΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ

To περιοδικό αυτό γεννήθηκε ως αυθόρμητη ανάγκη από άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν σχέση με τη φυλακή.Συμπτωματικά βγαίνει σε μια συγκυρία με έντονη κινητικότητα μέσα κι έξω από τις φυλακές. Οι φωνές από μέσα βέβαια δεν ησυχάζουν ποτέ...όσο υπάρχει εγκλεισμός. Οι φυλακές έβραζαν, βράζουν και θα βράζουν.Το περιοδικό αυτό είναι απλά ένα όχημα που βοηθάει αυτές τις φωνές να δραπετεύσουν και να διακινηθούν σ΄όλη τη κοινωνία. Η "απο-δραση", στην ουσία θέλει να συμβάλλει, στην αντιπληροφόρηση, γύρω από τη φυλακή, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κρατουμένων και να στηρίξει έναν λόγο ανατρεπτικό προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες να καταργηθούν οι φυλακές. Μόνο μετά από δράση μπορούμε να έχουμε ότι ονειρευόμαστε κι ελπίζουμε. Κι έπειτα δεν είναι η απόδραση καθήκον κάθε ανθρώπου που βιώνει, αυτόν τον αργό θάνατο, την χειρότερη ποινή της κρατικής εξουσίας, που φυλακίζεται, πειθαρχείται και τιμωρείται με κάθε τρόπο;

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2013

Δεν θα επιτρέψουμε τη βαρβαρότητα

Η Κίνηση ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία και τα βασανιστήρια διοργάνωσε συνέντευξη τύπου την Τρίτη 9 Απρίλη στο κτίριο της ΕΑΤ ΕΣΑ. Σκοπός της κίνησης είναι η ενημέρωση και η καταγγελία των όσων συμβαίνουν στα αστυνομικά τμήματα, τις φυλακές, τα κέντρα κράτησης αλλά και στους δρόμους της Ελλάδας. Επίσης στόχος είναι η καταγραφή, επιτόπου παρέμβαση και δημοσιοποίηση κάθε περίπτωσης βασανισμού από την αστυνομία.
Στην Κίνηση Ενάντια στην Αστυνομική Αυθαιρεσία και τα Βασανιστήρια συμμετέχουν φορείς, οργανώσεις δικαιωμάτων και άτομα (Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Act Up, Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα κ.ά.).
Ομιλητές ήσαν:
Ο Παύλος Κλαυδιανός, δημοσιογράφος, βασανισθείς στη διάρκεια της Χούντας. 
Ο Δημήτρης Κατσαρής, δικηγόρος στην υπόθεση των 15 συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας. 
Ο Γιάννης Μπουρζούκος, πατέρας ενός από τους συλληφθέντες στον Βελβεντό Κοζάνης. 
Ο Δημήτρης, πρώην κρατούμενος στις φυλακές.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s3nERY8FUB4