ΤΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ

To περιοδικό αυτό γεννήθηκε ως αυθόρμητη ανάγκη από άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν σχέση με τη φυλακή.Συμπτωματικά βγαίνει σε μια συγκυρία με έντονη κινητικότητα μέσα κι έξω από τις φυλακές. Οι φωνές από μέσα βέβαια δεν ησυχάζουν ποτέ...όσο υπάρχει εγκλεισμός. Οι φυλακές έβραζαν, βράζουν και θα βράζουν.Το περιοδικό αυτό είναι απλά ένα όχημα που βοηθάει αυτές τις φωνές να δραπετεύσουν και να διακινηθούν σ΄όλη τη κοινωνία. Η "απο-δραση", στην ουσία θέλει να συμβάλλει, στην αντιπληροφόρηση, γύρω από τη φυλακή, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κρατουμένων και να στηρίξει έναν λόγο ανατρεπτικό προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες να καταργηθούν οι φυλακές. Μόνο μετά από δράση μπορούμε να έχουμε ότι ονειρευόμαστε κι ελπίζουμε. Κι έπειτα δεν είναι η απόδραση καθήκον κάθε ανθρώπου που βιώνει, αυτόν τον αργό θάνατο, την χειρότερη ποινή της κρατικής εξουσίας, που φυλακίζεται, πειθαρχείται και τιμωρείται με κάθε τρόπο;

Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2013

Ενημέρωση για την έφοδο των ΕΚΑΜ στον Κορυδαλλό

Χτες το βράδυ, έγινε έφοδος των ΕΚΑΜ στις φυλακές του Κορυδαλλού. Οι μπάτσοι πραγματοποίησαν έρευνες σε κελιά αναρχικών αιχμαλώτων καθώς και σε κελιά άλλων φυλακισμένων. Αυτήν τη στιγμή, πραγματοποιείται στάση και οι κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους.
Κείμενο των κρατουμένων:
Κείμενο Διαμαρτυρίας
Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε άλλη μία εισβολή των Ε.Κ.Α.Μ. στην Α’ πτέρυγα Κορυδαλλού. Πάνοπλοι εκαμίτες με κράνη, ασπίδες, όπλα και πλαστικές σφαίρες εισέβαλαν σε αρκετά κελιά.
Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο. Έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά δεκάδων αστυνομικών ερευνών σε πολλές φυλακές της Ελλάδας.
Έρευνες που αρκετές φορές συνοδεύονταν από ξυλοδαρμούς κρατουμένων (π.χ. περίπτωση Γρεβενών).
Είναι φανερό πλέον πως οι επεμβάσεις της αστυνομίας στις φυλακές, χωρίς καν να έχει συμβεί κάποιο γεγονός ως «αφορμή», εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι γνωστή η φιλοδοξία του φασίστα υπουργού Ν. Δένδια να γίνει υπερυπουργός Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης. Χρησιμοποιώντας διευθυντές φυλακών και εισαγγελείς που είναι πρόθυμοι είτε να υπακούσουν είτε να συνεργαστούν (για προσωπικά τους συμφέροντα και φιλοδοξίες) στα σχέδια του, προωθείται η στρατιωτικοποίηση των φυλακών.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Αν συνεχιστούν οι προκλήσεις των μπάτσων, θα απαντήσουμε κι εμείς προκλητικά. Άλλωστε δεν έχουμε ξεχάσει ούτε για μια στιγμή τις προκλητικά άθλιες συνθήκες στις φυλακές τους, τις κομμένες άδειες, το φασιστικό νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, τις εκδικητικές δικαστικές αποφάσεις.
Δεν έχουμε ξεχάσει ότι το δίκιο δεν στο χαρίζουν, αλλά αγωνίζεσαι για να το κερδίσεις.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
 Κρατούμενοι φυλακών Κορυδαλλού.
1/1/2013