ΤΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ

To περιοδικό αυτό γεννήθηκε ως αυθόρμητη ανάγκη από άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν σχέση με τη φυλακή.Συμπτωματικά βγαίνει σε μια συγκυρία με έντονη κινητικότητα μέσα κι έξω από τις φυλακές. Οι φωνές από μέσα βέβαια δεν ησυχάζουν ποτέ...όσο υπάρχει εγκλεισμός. Οι φυλακές έβραζαν, βράζουν και θα βράζουν.Το περιοδικό αυτό είναι απλά ένα όχημα που βοηθάει αυτές τις φωνές να δραπετεύσουν και να διακινηθούν σ΄όλη τη κοινωνία. Η "απο-δραση", στην ουσία θέλει να συμβάλλει, στην αντιπληροφόρηση, γύρω από τη φυλακή, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κρατουμένων και να στηρίξει έναν λόγο ανατρεπτικό προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες να καταργηθούν οι φυλακές. Μόνο μετά από δράση μπορούμε να έχουμε ότι ονειρευόμαστε κι ελπίζουμε. Κι έπειτα δεν είναι η απόδραση καθήκον κάθε ανθρώπου που βιώνει, αυτόν τον αργό θάνατο, την χειρότερη ποινή της κρατικής εξουσίας, που φυλακίζεται, πειθαρχείται και τιμωρείται με κάθε τρόπο;

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2010

Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Αλικαρνασσού

Άλλη μια ανακοίνωση θανάτου 33χρονου κρατούμενου στις φυλακές Αλικαρνασσού.
Βρέθηκε στο κελί του από τον αρχιδεσμοφύλακα των φυλακών τη νύχτα. Οι αρχές των φυλακών βιαστήκανε να βγάλουνε το πόρισμα πως δε πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ωστόσο δεν εξηγούν πως συνέβη αυτός ο θάνατος. Για άλλη μια φορά διενεργείται "έρευνα".
Ξέρουμε πολύ καλά που οδηγούν αυτές οι "έρευνες". Τόσοι θάνατοι και κανένας δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ απ' όσο ξέρουμε, γι' αυτούς. Οι "έρευνες" απλά σημαίνουν το κλείσιμο της υπόθεσης.