ΤΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ

To περιοδικό αυτό γεννήθηκε ως αυθόρμητη ανάγκη από άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν σχέση με τη φυλακή.Συμπτωματικά βγαίνει σε μια συγκυρία με έντονη κινητικότητα μέσα κι έξω από τις φυλακές. Οι φωνές από μέσα βέβαια δεν ησυχάζουν ποτέ...όσο υπάρχει εγκλεισμός. Οι φυλακές έβραζαν, βράζουν και θα βράζουν.Το περιοδικό αυτό είναι απλά ένα όχημα που βοηθάει αυτές τις φωνές να δραπετεύσουν και να διακινηθούν σ΄όλη τη κοινωνία. Η "απο-δραση", στην ουσία θέλει να συμβάλλει, στην αντιπληροφόρηση, γύρω από τη φυλακή, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κρατουμένων και να στηρίξει έναν λόγο ανατρεπτικό προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες να καταργηθούν οι φυλακές. Μόνο μετά από δράση μπορούμε να έχουμε ότι ονειρευόμαστε κι ελπίζουμε. Κι έπειτα δεν είναι η απόδραση καθήκον κάθε ανθρώπου που βιώνει, αυτόν τον αργό θάνατο, την χειρότερη ποινή της κρατικής εξουσίας, που φυλακίζεται, πειθαρχείται και τιμωρείται με κάθε τρόπο;

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2013

Η Ολλανδία κλείνει 8 φυλακές λόγω έλλειψης στην εγκληματικότητα.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ... ΣΥΝΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ.. ΕΔΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ"

Το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα κλείσει οκτώ φυλακές και θα μειώσει 1.200 θέσεις εργασίας στο σωφρονιστικό σύστημα . Καθώς η μείωση της εγκληματικότητας έχει αφήσει πολλά κελιά άδεια.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, η Ολλανδία αντιμετώπιζε έλλειψη κελιών στις φυλακές , αλλά μια μείωση της εγκληματικότητας οδήγησε έκτοτε στην πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα του σωφρονιστικού συστήματος . Η χώρα έχει πλέον χωρητικότητα για 14.000 κρατούμενους , αλλά μόνο 12.000 κρατουμένους .

Η μείωση αυτή αναμένεται να συνεχιστείανέφερε το υπουργείομε τον Αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Nebahat Albayrak,λέγοντας ότι θα αντιμετωπιστούν με ανάλογα μέτρα οι αναγκαστικές απολύσεις προσωπικού.  
Μια έκθεση από έρευνα του περασμένου έτους σχετικά με τον υπερπληθυσμό των φυλακών, ανέφερε ότι ο υπερπληθυσμός στις φυλακές υπονομεύει την επανένταξη των κρατουμένων κάνοντας την υποτροπή τους σε εγκλήματα πιο πιθανή στο μέλλον. 
Η Ποινική Δικαιοσύνη Alliance (CJA), που αντιπροσωπεύει πάνω από 60 οργανώσειςκάλεσε την κυβέρνηση να περιορίσει επειγόντως "την άσκοπη χρήση της φυλακήςεξασφαλίζοντας ότι η φυλάκιση θα περιορίζεται αποκλειστικά για παραβάτες που εγκληματούν επαναλαμβανόμενα και τα εκγλήματα τους είναι σοβαρά και βίαια, για τους οποίους δεν μπορεί να υπάρξει κάποια άλλη εναλλακτική κύρωση εκτός της φυλάκισης."