ΤΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ

To περιοδικό αυτό γεννήθηκε ως αυθόρμητη ανάγκη από άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν σχέση με τη φυλακή.Συμπτωματικά βγαίνει σε μια συγκυρία με έντονη κινητικότητα μέσα κι έξω από τις φυλακές. Οι φωνές από μέσα βέβαια δεν ησυχάζουν ποτέ...όσο υπάρχει εγκλεισμός. Οι φυλακές έβραζαν, βράζουν και θα βράζουν.Το περιοδικό αυτό είναι απλά ένα όχημα που βοηθάει αυτές τις φωνές να δραπετεύσουν και να διακινηθούν σ΄όλη τη κοινωνία. Η "απο-δραση", στην ουσία θέλει να συμβάλλει, στην αντιπληροφόρηση, γύρω από τη φυλακή, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κρατουμένων και να στηρίξει έναν λόγο ανατρεπτικό προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες να καταργηθούν οι φυλακές. Μόνο μετά από δράση μπορούμε να έχουμε ότι ονειρευόμαστε κι ελπίζουμε. Κι έπειτα δεν είναι η απόδραση καθήκον κάθε ανθρώπου που βιώνει, αυτόν τον αργό θάνατο, την χειρότερη ποινή της κρατικής εξουσίας, που φυλακίζεται, πειθαρχείται και τιμωρείται με κάθε τρόπο;

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015

ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΠΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Θύμα δολοφονικού βασανισμού στις φυλακές Rikers που είχε καταφέρει να αποζημιωθεί βρέθηκε νεκρός 1 ημέρα πριν να λάβει την αποζημίωση.
Ο Robert Hinton 28 χρονών σκοτώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ημέρα που θα έπαιρνε 450.000 $ αποζημίωση. Ο Hinton είχε κερδίσει την αποζημίωση περίπου πριν από δύο μήνες, όταν κέρδισε στο δικαστήριο που έγινε για τον δολοφονικό βασανισμό του στις φυλακές Rikers.- http://nypost.com/…/ex-rikers-inmate-beaten-in-2012-slain-…/
Βίντεο από τις φυλακές είχε αποκαλύψει ότι όταν ήταν να μεταφερθεί σε άλλο κελί αλυσοδέθηκε και βασανίστηκε. Σύμφωνα με τη μήνυση, αυτοί που κατηγορούντο ήταν 5 αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων ένας αρχηγός τμήματος.Ο δικαστής είπε κατά την διάρκεια της απόφασης ότι θεωρώ ότι Hinton δεν επιτέθηκε και ήταν και ανίκανος να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώ οι μπάτσοι του έριχναν δολοφονικά χτυπήματα.-http://nypost.com/…/rikers-inmate-beaten-and-hogtied-by-gu…/
Δυστυχώς, αυτό που συνέβη με τον Robert συμβαίνει κάθε μέρα στις φυλακές στο νησί Rikers(https://translate.google.gr/translate…)
Ένα τυχερό παράδειγμα ήταν ο Robert, δήλωσε κατά τη διάρκεια της δίκης του ένας από τους δικηγόρους του, η Nicole Bellina.(σε σχέση ότι δεν πέθανε από τον βασανισμό, τον απέδειξε και κέρδισε και την δίκη)
Οι φυλακές του νησιού Rikers είναι διαβόητες για την κακομεταχείριση, βασανισμό των κρατουμένων πολύ νωρίτερα. Είχε αναφερθεί ότι ήταν ένα συνηθισμένο φαινόμενο να βιάζουν γυναίκες κρατούμενες με τη συναίνεση των δημοσίων υπαλλήλων(μπάτσοι,φύλακες κτλ) .- http://thefreethoughtproject.com/lawsuit-claims-city-allow…/
Πριν από αυτό, υπήρχαν αναφορές σχετικά με ποντικοφάρμακα που βρίσκονται στα τρόφιμα των κρατουμένων. Μετά το δηλητήριο που βρέθηκε στο φαγητό των κρατουμένων οι μπάτσοι και οι φύλακες αρνήθηκαν την ιατρική περίθαλψη των κρατουμένων για να μην μπορούν να μαζευτούν αποδεικτικά στοιχεία.
http://thefreethoughtproject.com/man-jailed-filming-eric-g…/
Είχαμε μια συζήτηση με την δικηγόρο Bellina σχετικά με το πώς ήταν ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα η νίκη του Robert Hinton.Όταν έμαθε για τον θάνατο δήλωσε:
Η χρονική στιγμή του θανάτου του είναι εξαιρετικά ύποπτη και αναμφίβολα η υποψία ρίχνεται προς τον δήμο(πόλη) και το αστυνομικό τμήμα, οι λόγοι είναι αυτονόητοι. Η μητέρα του είχε μια περίεργη συνομιλία μαζί του λίγο πριν το θάνατό του, όπου της είπε ότι φοβόταν ότι κάτι κακό επρόκειτο να συμβεί.
http://www.nytimes.com/…/former-rikers-inmate-who-received-…
Ένιωθε σαν κάτι επρόκειτο να συμβεί με τον ίδιο δήλωσε η Parys Johnson, μητέρα του Robert Hinton στην εφημερίδα Daily News το Σάββατο.
http://news10.com/…/ex-inmate-beaten-in-2012-by-nyc-jail-g…/
Είχαμε αυτή την κουβέντα την Πέμπτη και είπε ακριβώς …Ξέρεις μαμά, αν συμβεί κάτι σε μένα, βεβαιωθείτε ότι η φίλη μου Michelle και το μωρό είναι εντάξει…
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ύποπτοι και στοιχεία που να δείχνουν έναν δρόμο για την υπόθεση
Πηγή περιγραφής
http://thefreethoughtproject.com/victim-police-brutality-w…/
Παντού σ' όλη την γη έτσι βγάζουν απ' την μέση όσους κρατούμενους τολμούν να σηκώσουν ανάστημα. Φυσικά και δεν εξαιρείται η ελλάδα, έχουμε αρκετά παραδείγματα.

Παντού σ' όλη την γη έτσι βγάζουν απ' την μέση όσους κρατούμενους τολμούν να σηκώσουν ανάστημα. Φυσικά και δεν εξαιρείται η ελλάδα, έχουμε αρκετά παραδείγματα.