ΤΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ

To περιοδικό αυτό γεννήθηκε ως αυθόρμητη ανάγκη από άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν σχέση με τη φυλακή.Συμπτωματικά βγαίνει σε μια συγκυρία με έντονη κινητικότητα μέσα κι έξω από τις φυλακές. Οι φωνές από μέσα βέβαια δεν ησυχάζουν ποτέ...όσο υπάρχει εγκλεισμός. Οι φυλακές έβραζαν, βράζουν και θα βράζουν.Το περιοδικό αυτό είναι απλά ένα όχημα που βοηθάει αυτές τις φωνές να δραπετεύσουν και να διακινηθούν σ΄όλη τη κοινωνία. Η "απο-δραση", στην ουσία θέλει να συμβάλλει, στην αντιπληροφόρηση, γύρω από τη φυλακή, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κρατουμένων και να στηρίξει έναν λόγο ανατρεπτικό προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες να καταργηθούν οι φυλακές. Μόνο μετά από δράση μπορούμε να έχουμε ότι ονειρευόμαστε κι ελπίζουμε. Κι έπειτα δεν είναι η απόδραση καθήκον κάθε ανθρώπου που βιώνει, αυτόν τον αργό θάνατο, την χειρότερη ποινή της κρατικής εξουσίας, που φυλακίζεται, πειθαρχείται και τιμωρείται με κάθε τρόπο;

Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2012

Άφησαν κρατούμενο μαχαιρωμένο επί 2,5 ώρες



Σκηνές από τις οποίες προκύπτει πως οι ανθρώπινες ζωές στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας δεν έχουν καμία αξία, διαδραματίστηκαν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Patrastimes.gr, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ χθες.
Όλα ξεκίνησαν στην τρίτη πτέρυγα των φυλακών όπου κρατούνται αλλοδαποί, όταν ένας από αυτούς μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής.
Ο άντρας έφερε τραύματα στο σώμα και κρίθηκε επιβεβλημένη η άμεση μεταφορά του στο Νοσοκομείο και γι’ αυτό κλήθηκε, όπως προβλέπεται, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το περιπολικό του τμήματος μεταγωγών της Πάτρας.
Στις φυλακές έφτασε μετά από λίγο ένα ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τον αιμόφυρτο κρατούμενο, αλλά δεν μπορούσε να κάνει την μεταγωγή, αν δεν υπήρχε για λόγους ασφαλείας και περιπολικό συνοδείας, το οποίο για μία περίπου ώρα δεν εμφανιζόταν.
Το πλήρωμα του ασθενοφόρου «αποβίβασε» τον τραυματία κρατούμενο καθώς δεν επιτρεπόταν η μεταφορά του χωρίς περιπολικό συνοδείας.
Το ασθενοφόρο έφυγε αφήνοντας τον τραυματία για να επιστρέψει μισή ώρα αργότερα μετά από νέα κλήση αλλά και πάλι το περιπολικό συνοδείας, όπως ενημερωθήκαμε, εμφανίστηκε, αλλά είχε ξαναφύγει, με αποτέλεσμα να επαναληφθούν οι ίδιες σκηνές, με τον μαχαιρωμένο κρατούμενο να μην παραλαμβάνεται και το όχημα να φεύγει για μία ακόμα φορά χωρίς το περιστατικό.
Κάτω από τις αποδοκιμασίες κρατουμένων αλλά και τις αντιδράσεις του προσωπικού που υπηρετεί στο ιατρείο των φυλακών τελικά ο αιμόφυρτος κρατούμενος παραλήφθηκε, αφού μετά από δυόμισι ώρες εμφανίστηκε και ένα περιπολικό για να γίνει η μεταφορά του με όχημα συνοδείας!!!