ΤΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ

To περιοδικό αυτό γεννήθηκε ως αυθόρμητη ανάγκη από άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν σχέση με τη φυλακή.Συμπτωματικά βγαίνει σε μια συγκυρία με έντονη κινητικότητα μέσα κι έξω από τις φυλακές. Οι φωνές από μέσα βέβαια δεν ησυχάζουν ποτέ...όσο υπάρχει εγκλεισμός. Οι φυλακές έβραζαν, βράζουν και θα βράζουν.Το περιοδικό αυτό είναι απλά ένα όχημα που βοηθάει αυτές τις φωνές να δραπετεύσουν και να διακινηθούν σ΄όλη τη κοινωνία. Η "απο-δραση", στην ουσία θέλει να συμβάλλει, στην αντιπληροφόρηση, γύρω από τη φυλακή, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κρατουμένων και να στηρίξει έναν λόγο ανατρεπτικό προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες να καταργηθούν οι φυλακές. Μόνο μετά από δράση μπορούμε να έχουμε ότι ονειρευόμαστε κι ελπίζουμε. Κι έπειτα δεν είναι η απόδραση καθήκον κάθε ανθρώπου που βιώνει, αυτόν τον αργό θάνατο, την χειρότερη ποινή της κρατικής εξουσίας, που φυλακίζεται, πειθαρχείται και τιμωρείται με κάθε τρόπο;

ΒΙΝΤΕΟ


http://www.youtube.com/watch?v=cSAsUIeBTCo

Η συναυλία - καταγγελία μέσα στην εκκλησία, των pussy riot. Γι' αυτή τη συναυλία καταδικάστηκαν τρία μέλη του συγκροτήματος σε σκληρές ποινές απ' τα ρώσικη "δικαιοσύνη", που είναι στυλοβάτης ενός από τα πιο απολυταρχικά κράτη του κόσμου.
Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως μεταφέρθηκε,  σε στρατόπεδο εργασίας στην καρδιά της Σιβηρίας, 4.500 χιλιόμετρα(!) μακριά από τη Μόσχα. η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μέλος των Pussy Riot, η οποία εκτίει ποινή δύο ετών σε ρωσικές φυλακές.
Το στρατόπεδο εργασίας Νο 50 βρίσκεται στην περιφέρεια Κρασνογιαρσκ και συγκεκριμένα στην πόλη Νίζνι Ινγκάς, βορείως της Μογγολίας.

Η νεαρή Ν. Τολοκονίκοβα εκτίει την συγκεκριμένη ποινή για την «πανκ προσευχή» την οποία ερμήνευσε εντός του ιερού ναού του Χριστού του Σωτήρος στη Μόσχα, καταγγέλλοντας τον ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά και τους δεσμούς της ρωσικής Εκκλησίας με το καθεστώς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: