ΤΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ

To περιοδικό αυτό γεννήθηκε ως αυθόρμητη ανάγκη από άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν σχέση με τη φυλακή.Συμπτωματικά βγαίνει σε μια συγκυρία με έντονη κινητικότητα μέσα κι έξω από τις φυλακές. Οι φωνές από μέσα βέβαια δεν ησυχάζουν ποτέ...όσο υπάρχει εγκλεισμός. Οι φυλακές έβραζαν, βράζουν και θα βράζουν.Το περιοδικό αυτό είναι απλά ένα όχημα που βοηθάει αυτές τις φωνές να δραπετεύσουν και να διακινηθούν σ΄όλη τη κοινωνία. Η "απο-δραση", στην ουσία θέλει να συμβάλλει, στην αντιπληροφόρηση, γύρω από τη φυλακή, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κρατουμένων και να στηρίξει έναν λόγο ανατρεπτικό προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες να καταργηθούν οι φυλακές. Μόνο μετά από δράση μπορούμε να έχουμε ότι ονειρευόμαστε κι ελπίζουμε. Κι έπειτα δεν είναι η απόδραση καθήκον κάθε ανθρώπου που βιώνει, αυτόν τον αργό θάνατο, την χειρότερη ποινή της κρατικής εξουσίας, που φυλακίζεται, πειθαρχείται και τιμωρείται με κάθε τρόπο;

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2012

Τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι μια άλλη μορφή φυλάκισης. Στα κολαστήρια αυτά φυλακίζονται άνθρωποι μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν, σε μια άλλη χώρα, χωρίς να είναι με κρατικά έγγραφα πολίτες της.

Διαμαρτύρονται για την παρατεταμένη κράτησή τους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ξάνθη

Απεργία πείνας από το απόγευμα της Δευτέρας κάνουν σαράντα πέντε μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές που κρατούνται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών Ξάνθης.