ΤΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ

To περιοδικό αυτό γεννήθηκε ως αυθόρμητη ανάγκη από άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν σχέση με τη φυλακή.Συμπτωματικά βγαίνει σε μια συγκυρία με έντονη κινητικότητα μέσα κι έξω από τις φυλακές. Οι φωνές από μέσα βέβαια δεν ησυχάζουν ποτέ...όσο υπάρχει εγκλεισμός. Οι φυλακές έβραζαν, βράζουν και θα βράζουν.Το περιοδικό αυτό είναι απλά ένα όχημα που βοηθάει αυτές τις φωνές να δραπετεύσουν και να διακινηθούν σ΄όλη τη κοινωνία. Η "απο-δραση", στην ουσία θέλει να συμβάλλει, στην αντιπληροφόρηση, γύρω από τη φυλακή, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κρατουμένων και να στηρίξει έναν λόγο ανατρεπτικό προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες να καταργηθούν οι φυλακές. Μόνο μετά από δράση μπορούμε να έχουμε ότι ονειρευόμαστε κι ελπίζουμε. Κι έπειτα δεν είναι η απόδραση καθήκον κάθε ανθρώπου που βιώνει, αυτόν τον αργό θάνατο, την χειρότερη ποινή της κρατικής εξουσίας, που φυλακίζεται, πειθαρχείται και τιμωρείται με κάθε τρόπο;

Τετάρτη, Μαΐου 01, 2013

"Εδώ στη φυλακή της Λάρισας που οι νόμοι διαφέρουν απ' οποιοδήποτε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας"

Συνεχίζεται η απεργία πείνας στις φυλακές της Λάρισας,οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης και την αντιμετώπιση που έχουν από τις αρχές. Την προηγούμενη εβδομάδα οι κρατούμενοι είχαν ξεκινήσει αποχή από το συσσίτιο.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στην κινητοποίηση συμμετέχουν περίπου 580 κρατούμενοι. Σημειώνεται πως οι κρατούμενοι ζήτησαν το συσσίτιό τους να δοθεί σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Οι κρατούμενοι είχαν αποστείλει προς το υπουργείο Δικαιοσύνης υπόμνημα στο οποίο ανέφεραν τα αιτήματά τους. Διαβάστε το υπόμνημα με τα αιτήματα που υπογράφουν οι κρατούμενοι της Α, της Β' και της Γ' πτέρυγας Τα αιτήματα τους τα έχουμε αναρτήσει σε προηγούμενη δημοσίευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: