ΤΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ

To περιοδικό αυτό γεννήθηκε ως αυθόρμητη ανάγκη από άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν σχέση με τη φυλακή.Συμπτωματικά βγαίνει σε μια συγκυρία με έντονη κινητικότητα μέσα κι έξω από τις φυλακές. Οι φωνές από μέσα βέβαια δεν ησυχάζουν ποτέ...όσο υπάρχει εγκλεισμός. Οι φυλακές έβραζαν, βράζουν και θα βράζουν.Το περιοδικό αυτό είναι απλά ένα όχημα που βοηθάει αυτές τις φωνές να δραπετεύσουν και να διακινηθούν σ΄όλη τη κοινωνία. Η "απο-δραση", στην ουσία θέλει να συμβάλλει, στην αντιπληροφόρηση, γύρω από τη φυλακή, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κρατουμένων και να στηρίξει έναν λόγο ανατρεπτικό προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες να καταργηθούν οι φυλακές. Μόνο μετά από δράση μπορούμε να έχουμε ότι ονειρευόμαστε κι ελπίζουμε. Κι έπειτα δεν είναι η απόδραση καθήκον κάθε ανθρώπου που βιώνει, αυτόν τον αργό θάνατο, την χειρότερη ποινή της κρατικής εξουσίας, που φυλακίζεται, πειθαρχείται και τιμωρείται με κάθε τρόπο;

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2013

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ

Και μετά από τον σκληρό κι αξιοπρεπή αγώνα που έδωσε ο Κώστας Σακκάς,  στην 38η ημέρα της βασανιστικής απεργίας πείνας, την Πέμπτη 11 Ιουλίου ανακοινώνεται από το συμβούλιο εφετών, πως κάνει δεκτό το αίτημα  και δέχεται την αποφυλάκιση του. Μια αποφυλάκιση με επιβαλλόμενους όρους, μια αποφυλάκιση που στην ουσία είναι μια άτυπη φυλάκιση και βεβαίως η "δικαιοσύνη" επιβάλει και εισπρακτική αμοιβή... 30000 ευρώ στον κρατούμενο ως εγγύηση, τι είδους εγγύηση είναι αυτή, για τι πράγμα ζητείται, είναι λίγο δύσκολο να καταλάβουμε, αλλά έτσι είναι οι νόμοι, ερμηνευμένοι ανάλογα των δικαστών, των πολιτικών συγκυριών και κατά περίπτωση.
Ο Κώστας Σακκάς κρατούνταν δυόμιση χρόνια προφυλακισμένος, χρόνος ρεκόρ για προφυλάκιση, αλλά είπαμε οι νόμοι ερμηνεύονται κατά το δοκούν...
Οι όροι που επιβάλλονται στον συγκεκριμένο υπόδικο  είναι οι παρακάτω:
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο Κώστας Σακκάς αφήνεται ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.
Η όλη μεταχείριση στον Κώστα Σακκά που δεν είναι συνηθισμένη σε άλλους κρατούμενους δείχνει πως τον αντιμετωπίζουν σαν ειδική περίπτωση που αποκαλύπτει και τον πολιτικό χαρακτήρα της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: