ΤΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ

To περιοδικό αυτό γεννήθηκε ως αυθόρμητη ανάγκη από άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν σχέση με τη φυλακή.Συμπτωματικά βγαίνει σε μια συγκυρία με έντονη κινητικότητα μέσα κι έξω από τις φυλακές. Οι φωνές από μέσα βέβαια δεν ησυχάζουν ποτέ...όσο υπάρχει εγκλεισμός. Οι φυλακές έβραζαν, βράζουν και θα βράζουν.Το περιοδικό αυτό είναι απλά ένα όχημα που βοηθάει αυτές τις φωνές να δραπετεύσουν και να διακινηθούν σ΄όλη τη κοινωνία. Η "απο-δραση", στην ουσία θέλει να συμβάλλει, στην αντιπληροφόρηση, γύρω από τη φυλακή, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κρατουμένων και να στηρίξει έναν λόγο ανατρεπτικό προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες να καταργηθούν οι φυλακές. Μόνο μετά από δράση μπορούμε να έχουμε ότι ονειρευόμαστε κι ελπίζουμε. Κι έπειτα δεν είναι η απόδραση καθήκον κάθε ανθρώπου που βιώνει, αυτόν τον αργό θάνατο, την χειρότερη ποινή της κρατικής εξουσίας, που φυλακίζεται, πειθαρχείται και τιμωρείται με κάθε τρόπο;

Κυριακή, Ιουνίου 06, 2010

ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤO ΤO ΑΠΕΧΘΕΣΤΑΤO ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Η "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΥΦΛΗ ΚΟΥΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

Καταδρομική επιχείρηση οργάνωσαν ακόμη μια φορά μπάτσοι όλων των σωμάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 5/6 μετά τις 6 το απόγευμα. Εποχούμενοι της ομάδας ΔΙΑΣ και πεζή επιτέθηκαν και κυνήγησαν με μανία δεκάδες μετανάστες μικροπωλητές από την πλατεία Κολοκοτρώνη μέχρι το Θησείο και την Ομόνοια, προχωρώντας σε κατασχέσεις, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις σε διάφορα σημεία του κέντρου.

Στο νοσοκομείο Σωτηρία κατέληξαν χτυπημένοι δύο μετανάστες. Ο ένας, με ανοιγμένο το κεφάλι από κλομπ και χτύπημα στον αγκώνα, χρειάστηκε να κάνει ράμματα για να σταματήσει η αιμορραγία.
Ο δεύτερος έφερε χτυπήματα στο θώρακα και το στήθος από μπάτσους που τον ακινητοποίησαν και τον πέταξαν επανειλημμένα πάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια στη Σταδίου. Στη συνέχεια έξι από αυτούς τον «συνόδευσαν» κρατούμενο στο νοσοκομείο, όπου με απίστευτα ψέματα προσπαθούσαν να απαλλαγούν από πολίτες που είχαν δει τον τραυματισμό του και τον είχαν ακολουθήσει ως εκεί.
                                                                Το παραπάνω είναι αναδημοσίευση αλλά απεικονίζει καθημερινές σκηνές που διαδραματίζονται στο κέντρο της πρωτεύουσας.

                                                               
                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια: